Έκθεση ζωγραφικής και γελοιογραφίας με θέμα: "Ερωτισμός στην Τέχνη"


Έκθεση ζωγραφική και γελοιογραφίας με θέμα : "Ερωτισμός στην Τέχνη" IaTriDis
Δελτίο Τύπου

 «Ο Ερωτισμός στην Τέχνη» είναι το θέμα της έκθεσης ζωγραφικής και γελοιογραφίας που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 6/2/2016 στις 7 μ.μ. στην αίθουσα τέχνης « Η Τέχνη Άνωθεν »,
Στην Λ. Συγγρού 100.

Στα εγκαίνια θα έχετε την ευκαιρία να δείτε έργα τέχνης πρωτοεμφανιζόμενα αλλά και να συζητήσετε με τους ίδιους τους καλλιτέχνες, επίσης να απολαύσετε γεύσεις από το κοκτέιλ των εγκαινίων, του ζαχαροπλαστείου Δεληολάνη και Τέλος να έχετε τη μοναδική εμπειρία του βιωματικού σεμιναρίου γέλιου με Θέμα Το Φλέρτ του Αλέξανδρου Λουπασάκη.

Σε αυτό το βιωματικό εργαστήριο , θα μας δωθεί η ευκαιρία παίζοντας,  να συναντήσουμε τις ιερές πλευρές , που έχει το φλερτ , όταν ανθίζει με γέλιο και χαμόγελο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους . Θα δράσουμε με γέλιο και παιχνίδι , για μια διαδραστική απόδραση από την επιφάνεια της πραγματικότητας . Θα καταδυθούμε στον πυθμένα της φαντασίας και απο εκεί θα επιχειρήσουμε μια έφοδο στον ουρανό του χιούμορ.

Τα αποτυπώματα του έρωτα στην τέχνη είναι τόσα πολλά όσα και τα ξαφνιάσματα κάθε φορά εκ νέου των ανθρώπων σε κάτι που μοιάζει ταυτόχρονα φυσικό, αλλά και απόκοσμο. Στην έκθεση φωτίζεται από τρεις διαφορετικούς καλλιτέχνες η αίσθηση του έρωτα -με τον ίδιο τον έρωτα να παραμένει αιώνια ανεξήγητος.                          Μαρία - Μόσχα Καρατζόγλου   Ιστορικός Τέχνης


Θα χαρούμε να σας δούμε όλους..

Η Επιμελήτρια της  έκθεσης:  Σοφία Μπόμπολη
Στοιχεία Επικοινωνίας:
e-mail: mpsofia@hotmail.com  τηλέφωνο: 6972541125

Οι καλλιτέχνες :

Ο Πανος Ιατρίδης  το 2003 εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, απ' όπου αποφοίτησε το 2009 με βαθμό 9,66. Από το 2005 ασχολείται με τη γελοιογραφία και έχει συνεργαστεί με πολλές εφημερίδες και περιοδικά (Αιχμή, Κυνουρία, Libre, Οξυγόνο, Blackcherry, Νέο Πρόσωπο, Ηχώ Βιάννου) και με την ιστοσελίδα Astrosnews.net . Επίσης έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις γελοιογραφίας και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής ενώ ετοιμάζει την πρώτη του ατομική έκθεση. Κατάγεται από το ιστορικό Άστρος Κυνουρίας, απ' όπου αντλεί συχνά έμπνευση για τους πίνακες του. Μεγαλώνοντας στη μεγαλούπολη και έχοντας παράλληλα εικόνες από τον τόπο καταγωγής του, καταφέρνει να συνθέσει στα  έργα του τη βιαιότητα του σύγχρονου τρόπου ζωής με την αγνότητα μιας άλλης εποχής. Αυτός ήταν και ο κεντρικός άξονας της πτυχιακής του εργασίας που παρουσιάστηκε στην Α.Σ.Κ.Τ. το 2009 η οποία του χάρισε την υποτροφία  στο 3rd ANIMART, Summer meeting on animation and other Visual Arts που διοργανώθηκε από το Hellenic Audiovisual Institute and European Animation Center το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου στα Καλάβρυτα. Η ζωγραφική του εμπεριέχει πολλές φορές στοιχεία κόμικ και γελοιογραφίας.


Η Βασιλική Μπλούκου  Αποφοίτησε το 2008 από το ΣΤ' Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Τ. Πατρασκίδη. Επίσης, σπούδασε Γραφικές Τέχνες με καθηγήτρια την Λ. Βιδάλη και Σκηνογραφία με καθηγητή τον Γ. Ζιάκα. Η έκθεση με τίτλο "Blue Devils" που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβρη του 2012 στην γκαλερί ART ZONE 42,  είναι η πρώτη της ατομική έκθεση και αποτελεί διατριβή της εικαστικού στην κουλτούρα της Αφρο-Αμερικάνικης, Jazz μουσικής και των Blues. Η Βασιλική Μπλούκου έχει συμμετάσχει σε δεκαέξι ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, και έχει συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους για την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων, "Με λένε Ευτύχη",  "Το Αθάνατο Νερό" , "Ταξίδι Χωρίς Βήματα" κ.α..


  H Σοφία Μπόμπολη  είναι,  απόφοιτος  της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών  του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου   Θεσσαλονίκης  με   καθηγητές  ζωγραφικής  τον κ .Κατζουράκη  Κυριάκο  και  κ.Γιώργο Τσακίρη,  καθηγητή χαρακτικής  τον  κ. Ξενή  Σαχίνη  και  καθηγητή  φωτογραφίας  τον  κ. Γιώργο  Κατσάγγελο. 
Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε χώρους τέχνης, ιδρύματα και Μουσεία (Αίθουσα Τέχνης «Η Τέχνη Άνωθεν», Φιξ Αθήνα, Πολιτιστικό Κέντρο Ροδαυγής Άρτας, Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας Λ.Κανελόπουλος, Μουσείο Μπουζιάνη, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, γκαλερί Ηώ, Μέγαρο Μουσικήs Αθηνών, Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Ευρωπαικό Κέντρο Αρχιτεκτονικής, Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς Θεσσαλονίκη, Δημοτική Πινακοθήκη Ιθάκης, Τελόγλειο Ίδρυμα).
Έργα της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούs: 2015  βραβείο στην πόλη Κόμπε της Ιαπωνίας,
2012  ΕΛΤΑ « EUROPA», έργο της έγινε εξώφυλλο τετραδίου για το Χαμόγελο του Παιδιού το 2009

1 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου