Η θεωρία των δυο άκρων...
Ο Παύλος Φύσσας (10 Απριλίου 1979–18 Σεπτεμβρίου 2013), γνωστός και ως Killah P ή Dogo Argentino, ήταν Έλληνας καλλιτέχνης της ραπ. Δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, στο Κερατσίνι, από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής. 
 
Η δολοφονία αποδόθηκε σε πολιτικά κίνητρα, οι ανακρίσεις ενέπλεξαν και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής και ήταν η αφορμή για περαιτέρω έρευνες για ποινικά αδικήματα και την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στην οποία εμπλέκονται μέλη και ηγετικά στελέχη του κόμματος. 
 
Στην εξέλιξη των ερευνών, μεταξύ των προφυλακισμένων για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης συμπεριλήφθηκαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Φύσσα συνεκδικάζεται μαζί με άλλες υποθέσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής. 
 
 
Την 1η Νοεμβρίου 2013 δυο άτομα άγνωστης ταυτότητας επιτέθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο ανοίγοντας πυρ εναντίον τεσσάρων ατόμων που τα φρουρούσαν, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό δύο και το σοβαρό τραυματισμό ενός από τους τέσσερεις. 
 
Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι Μανώλης Καπελώνης και Γιώργος Φουντούλης να μην ήταν θύματα τυφλής επίθεσης αλλά συγκεκριμένοι στόχοι καθώς κυκλοφορούσαν οι φωτογραφίες τους με τα πρόσωπά τους στην πρώτη γραμμή λόγω της θέσης που κατείχαν στην τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
 
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις. H Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη 
 
Στις 22 Ιανουαρίου 2014, οι δράστες της επίθεσης, μαζί με άλλους τρεις τρομοκράτες, επικηρύχθηκαν με 1 εκατομμύριο ευρώ από την Ελληνική Κυβέρνηση Η δολοφονική επίθεση προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον.
 

Post a Comment