Ευτυχισμένο το...

Ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας

Ο όρος Επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας (2008-2009) αναφέρεται στην επίθεση του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας, που ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου του 2008 στις 11:30 π.μ.  όταν το Ισραήλ πραγματοποίησε ρίψεις πυραύλων και όλμων σε μια σειρά χτυπημάτων από αέρος, με το κωδικό όνομα Επιχείρηση Συμπαγές Μολύβι (ή Βαρύ Μολύβι), εναντίον στόχων της Λωρίδας της Γάζας. 




Ο συνεχιζόμενος βομβαρδισμός ακολουθήθηκε μετά τις 3 Ιανουαρίου 2009 από χερσαίες επιχειρήσεις. Η τελευταία εξαμηνιαία εκεχειρία μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ έληξε στις 19 Δεκεμβρίου του 2008, με το τέλος της οποίας προβλέπονταν η άρση του 18μηνου αποκλεισμού. 

Η εκεχειρία δεν ανανεώθηκε, με τη Χαμάς να κατηγορεί το Ισραήλ για το συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Το Ισραήλ, αποφεύγοντας ν΄ αναφερθεί στην άρση του αποκλεισμού, δήλωσε πως στόχος της επιχείρησης είναι να καταστείλει τη δυνατότητα της Χαμάς να εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ...

 

 

  • Έγχρωμη γελοιογραφία  με αφορμή την επίθεση του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας με την έλευση του νέου έτους. Δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2009 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία για την Λωρίδα της Γάζας

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

2 Σχόλια

  1. Σωστός ρε Πάνο. Πάντα στις επάλξεις.Άντε και καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας ελπίσουμε Σωτήρη, να είναι τουλάχιστον καλύτερη από την προηγούμενη...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου